Impressions from Greece

3rd partner’s meeting and conference: Athens, January the 9-10th 2013

In Athens we had the great pleasure of experiencing the choirs of the elderly engaged in the Open Care Centre of the Municipality of Palaio Faliro, which has been involved in the Greek part of the Transparent Boundaries project. Three large choirs beautifully performed traditional Greek folk songs in a very moving moving and life-affirming manner.

Following a series of very interesting lectures on the position of the elderly in the Greek society a number of newly developed poems were read aloud. The poems were developed on the basis of workshops with the elderly and focus on thoughts on one’s old age with point of departure in lace as a consistent motif.

Det 3. Partnerskabsmøde and konference: Athen, 9.-10. januar 2013

I Athen havde vi fornøjelsen af at overvære et arrangement med korsang, digtoplæsning og et antal forelæsninger. De deltagende ældre repræsenterede et ældre-center tilknyttet kommunen Palaio Faliro (forstad til Athen), som har været involveret i den græske del af Transparent Boundaries projektet. Tre store kor lavede hver en meget smuk fremførsel af græske folkesange – i en både meget bevægende og livsbekræftende form.

Efter et antal interessante oplæg om ældres position i det græske samfund, var der digtoplæsning. Digtene er lavet på baggrund af workshopforløb sammen med de ældre og fokuserede på aspekter af alderdommen med udgangspunkt i kniplinger og blonder som det gennemgående motiv.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.