Local collaboration

After a very positive initial meeting with the board of the Hirtshals Fish Festival we look forward to further developing the Danish part of the Transparent Boundaries project. Through collaboration with Nordsøen Oceanarium and the Hirtshals Fish Festival we seek a strong local anchoring of the research project in the Northern Jutland fishing environment. In the spring and summer months to come Aalborg University will engage in a dialogue with a number of retired fishermen in Hirtshals; together seeking to extract and reinterpret networks of myth and traditions to form a starting point for cross-generational cultural exchange and discussion.

 

Efter et meget positivt første møde med bestyrelsen for Hirthals Fiskefestival, glæder vi os til at videreudvikle den danske del af Transparent Boundaries-projektet. Gennem samarbejde med Nordsøen Oceanarium og Hirtshals Fiskefestival tilstræber vi en stærk lokal forankring af forskningsprojektet i det nordjyske fiskeri-miljø. Gennem foråret og sommeren vil Aalborg Universitet indgå i dialog med en række pensionerede fiskere og vodbindere i Hirtshals; sammen søger vi at udlede og genfortolke netværk af myter og traditioner, som kan danne et udgangspunkt for kulturel udveksling og diskussion på tværs af generationer.

Image: Hirtshals Fiskerfestival

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.